Alzheimer Trefpunt: De Magie van Muziek in de Zorg Op maandag 10 september staa…


Alzheimer Trefpunt:
De Magie van Muziek in de Zorg

Op maandag 10 september staat het Alzheimer Trefpunt Elburg in het teken van muziek! Ignar Rip van AlzheimerMuziekGeluk komt dan vertellen over de diverse mogelijkheden die muziek biedt bij mensen met geheugenproblemen, Parkinson of Alzheimer.

Het probleem staat bovenaan en natuurlijk bestaat “de oplossing” niet, want ieder mens is uniek. Op heel veel vlakken kan muziek wel helpen, meer welzijn brengen en dagelijkse beslommeringen veel prettiger maken. Muziek is als een vuurtoren in de mist van Alzheimer.

Ignar zal onder andere vertellen over muziek en het brein, het vinden van de juiste muziek en hoe muziek kan helpen bij de zorghandelingen. Mensen die hun omgeving niet meer herkennen, steeds aangeven naar huis te willen, kunnen geholpen worden door het maken van een “thuishoekje” bijvoorbeeld. Informatie uit het verleden kan vertaald worden naar muziek en geluiden in het heden, waardoor men zich weer meer thuis voelt. Een bezoekje krijgt weer gespreksstof door een mooie afspeellijst.

Het Alzheimer Trefpunt opent de deuren om 19.00 uur bij ’t Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. De toegang is gratis. De avond duurt tot 21.00 uur.

Facebook link