BAV Bier Attributen Verzamelbeurs

20 april 2019: 71e BAV Bier- en

Verzamelaarsdag in Elburg

 

Wij zijn dit jaar op uitnodiging van Brouwerij Eembier uit Elburg te gast in Gelderland voor onze jaarlijkse voorjaarsbeurs en wel op zaterdag 20 april 2019. De brouwer van deze brouwerij, Ruud van Moorst, ons lid en bij vele leden zeer bekend, heeft nu eindelijk zijn eigen brouwerij en vond dit wel een mooie gelegenheid om als beschermheer voor deze beurs op te treden. In Elburg hebben wij ook een mooie locatie voor de beurs gevonden, zodat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een geslaagd evenement. Ruud zou Ruud niet zijn als hij niet iets extra’s voor de BAV-leden in petto zou hebben. Als eerste biedt hij alle leden een Eembier Beursbiertje aan met een speciaal etiket dat door Ot Louw ontworpen wordt. Oplage van maar 240 flesjes, dus best exclusief!

Daarnaast krijgen alle bezoekers van de ruilbeurs een Eembier voucher en tegen inlevering hiervan ontvangt men van 13.30 tot 15.30 uur in de brouwerij een proefbiertje rechtstreeks getapt uit de lagertank. Op de voucher zal de route in Elburg omschreven staan van de zaal naar de brouwerij. Ook zal Brouwerij Eembier met een stand aanwezig zijn tijdens de ruilbeurs.

Tevens zal de aanvangstijd van de beurs worden gewijzigd naar 10.30 uur voor de tafelhouders (was 09.30 uur) en de openingstijd voor bezoekers naar 11.00 uur (was 10.00 uur). Deze proef zal waarschijnlijk blijvend zijn om de vrijwilligers wat meer tijd te geven om naar de beurslocatie af te reizen en de zaal op te bouwen. Ook denken wij dat dit latere tijdstip beter geschikt is voor onze leden die uit het hele land komen!

Op deze mooie locatie hopen wij dan ook dit keer naast de ruil- en verzamelbeurs van talloze items, zoals glazen, etiketten, viltjes, kroonkurken, openers en vele andere artikelen, weer een aantal bierbrouwerijen met hun bierassortiment en verzamelartikelen te mogen begroeten. Wij verwachten weer naast de vele Nederlandse verzamelaars ook weer meerdere buitenlandse verzamelaars.

 

Locatie

Multifunctioneel Centrum ‘t Huiken

Lange Wijden 33

8081 VS ELBURG.

 

Routebeschrijving

Deze mooie, gezellige locatie is goed bereikbaar met de auto of met het openbaar vervoer.

 

Met de auto:

– Op de A28 tussen Harderwijk en Zwolle afrit 16, ‘t Harde en onderaan de afrit richting Elburg (N309).

– 1e stoplicht rechtdoor, rotonde rechtdoor, volgende rotonde linksaf.

– Voorbij de molen de stoplichten rechtsaf (Klokbekerweg).

– 2e weg links (Terbekeweg).

– Vóór het einde van deze weg rechtsaf en hier is het parkeerterrein.

De ingang van ‘t Huiken ligt rechtsachter om de hoek van het parkeerterrein.

 

Met het openbaar vervoer:

Vanaf het meest dichtbije station (’t Harde) rijden er op zaterdagen geen bussen naar Elburg. Maar wel bijvoorbeeld vanaf de

stations Nunspeet, Zwolle of Apeldoorn (met een busoverstap in Stroe). Check www.9292.nl voor wat voor jou de beste OV-

verbinding is op een zaterdag.

 

Programma

10.30 uur: Zaal open voor tafelhouders

11.00 uur: Aanvang van de 71e Internationale BAV Bier- en Verzamelaarsdag

11.30 uur: Officiële opening van de ruilbeurs

11.40 uur: Aanvang verkoop loterijloten

12.00 uur: Bekendmaking deelnemers aan de BAV-etikettenverkiezing 2019

13.00 uur: Veiling van allerelei brouwerijartikelen

16.00 uur: Rond deze tijd einde van de ruilbeurs

 

Entree

Als BAV-lid heb je gratis toegang tot de BAV Bier- en Verzamelaarsdag, als je je BAV-lidmaatschappas 2019 bij je hebt. De pas is te vinden op pagina 3 van BAV-Journaal no. 1 van dit jaar. Leden van bevriende buitenlandse verenigingen hebben ook op vertoon van hun lidmaatschapkaart of dergelijk gratis toegang. Niet-leden (dus ook vrienden en familie die helpen) en leden zonder lidmaatschappas betalen € 2,50 entree. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen entree te betalen.

 

Tafelreservering

Leden kunnen een tafel huren voor € 5,00 en eventueel één extra tafel voor nogmaals € 5,00. Ditzelfde geldt voor leden van bevriende buitenlandse verenigingen. De tafelhuur moet bij entree van de zaal worden voldaan en indien mogelijk graag gepast betalen. Voor het reserveren van een ruiltafel kun je het formulier op onze website gebruiken of een e-mail sturen aan ruilbeurs@bav.nl. Het is dus ook deze keer niet meer mogelijk om telefonisch of schriftelijk te reserveren!

 

Binnen 5 werkdagen krijg je per e-mail een bevestiging van je tafel- of tafels-reservering(en). Het wordt op prijs gesteld als je deze bevestiging uitgeprint meeneemt als bewijs van je reservering! Het is alleen mogelijk persoonlijk een tafel te reserveren. Mocht je met een aantal verzamelaars bij elkaar willen zitten, geef dat dan duidelijk aan bij je reservering. Hier zal zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden. Om het nog maar een keer te vermelden: Het is dus niet mogelijk om telefonisch of schriftelijk een tafel te reserveren!

 

Tafelhouders

Zoals gebruikelijk krijgen tafelhouders weer de gelegenheid om hun ruil- en verzamelartikelen eerder uit te stallen en alleen voor hen gaat de zaal om 10.30 uur open. Het is de bedoeling dat de tijd tot 11.00 uur wordt gebruikt voor het inrichten van de tafels en niet om te ruilen. Dus alleen tafelhouders mogen om 10.30 uur naar binnen. Je dient dan meteen de tafelhuur te betalen en je ontvangt een stempel, zodat je eventueel de zaal zonder problemen kan verlaten om nog meer ruilwaar uit de auto te halen. Om 11.00 uur mogen de overige leden en bezoekers naar binnen die geen tafel hebben gereserveerd.

 

Veiling

Voor de traditionele veiling kan iedereen artikelen inbrengen en indien mogelijk ons dit van te voren laten weten via ruilbeurs@bav.nl. Indien mogelijk graag met een afbeelding of foto erbij. We zullen deze dan hier op onze website plaatsen.

 

BAV-Veiling reglement

1. De te veilen artikelen moeten bij voorkeur voor de beurs worden aangemeld, zodat ze van te voren op onze website aangekondigd kunnen worden (met eventueel een foto). De artikelen moeten op zaterdag voor 11.15 uur worden ingeleverd bij de veilingtafel.

2. Bij het inleveren zal de veilbaarheid van het artikel worden beoordeeld. Het bestuur behoudt zich het recht voor artikelen te weigeren, om zo de veiling voor iedereen interessant te houden.

3. De minimale vraagprijs is € 1,00. Vervolgens gaat de vraagprijs met € 0,50 omhoog, vanaf € 10,00 gaat het met € 1,00 omhoog, vanaf € 20,00 gaat het met € 2,00 omhoog en vanaf € 50,00 gaat het met € 5,00 omhoog.

4. De veilingmeester sluit het bieden af met “eenmaal andermaal”. Een eenmaal afgesloten veiling kan niet meer worden heropend. Na het afsluiten moet de koper direct contant afrekenen.

5. De opbrengst van de veiling, kan na afloop van de veiling bij de penningmeester worden opgehaald, met inhouding van 10% (met een maximum van € 10,00). Niet geveilde kavels kunnen na afloop van de veiling kosteloos worden afgehaald bij de veilingstand.

6. Niet afgehaalde artikelen na de veiling worden eigendom van de vereniging.

7. In zaken waarin dit veilingreglement niet voorziet, beslist het bestuur van de BAV.

 

Ingebrachte veilingstukken

Op dit moment zijn er nog geen ingebrachte veilingstukken.

 

Oproep vrijwilligers

Het BAV-bestuur is op zoek naar leden (of meekomende familieleden/vrienden) die tijdens onze beurzen af en toe een uurtje willen helpen. Het gaat hierbij niet om sjouwen en tillen, maar om lichte werkzaamheden tijdens de beursuren.

Wil je ons helpen, laat het ons dan weten via ruilbeurs@bav.nl of via tel. 06-28210791.

 

Tot slot

Aan tafelhouders het verzoek de beurs niet voortijdig te verlaten, zodat wij tot het einde een

gezellige en volle ruilbeurs kunnen bieden. Ook aan degenen die wat later binnenkomen!

 

Voor vragen kun je contact opnemen via het e-mailadres ruilbeurs@bav.nl of via tel. 06-28210791.

 

Bekijk een terugblik van een vorige BAV Bier- en Verzamelaarsdag

 

 

 

BAV banner
BAV logo
't Huiken

Datum

apr 20 2019

Tijd

10:30 - 16:00
Sporthallen alle 3

Locatie

Sporthallen alle 3
BAV

Organisator

BAV