Financieel Trefpunt

Financieel trefpunt van start

Samen met maatschappelijke partners en vrijwilligersorganisaties start de gemeente Elburg met een financieel trefpunt voor alle inwoners. Wethouder Willem Krooneman (CU): “Mensen kunnen met al hun vragen op financieel gebied nu op één plek terecht. In het trefpunt werken Humanitas, Schuldhulpmaatje, MEE, Sociaal.nl, Stimenz, Stichting Wiel, team Doe‘th en gemeente Elburg samen om alle vragen over geld en schulden te beantwoorden, of samen te zoeken naar oplossingen. Door op tijd aan de bel te trekken kun je later een hoop gedoe voorkomen. Ik hoop dat mensen geen drempel ervaren want die is er echt niet. De aanwezige deskundigen helpen u graag.”

Het financieel trefpunt opent officieel in januari 2018 en is dan elke week geopend op de woensdagen, van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie is het Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. Nog dit jaar gaat het financieel trefpunt tweemaal proefdraaien: op woensdag 15 november en woensdag 13 december. Inwoners die nu al vragen hebben hoeven niet tot volgend jaar te wachten.

Bezoekers van het financieel trefpunt worden opgevangen door een gastvrouw/heer. Die bekijkt wie de vragen het best kan beantwoorden. Een sociaal raadsvrouw van Stimenz is aanwezig om te checken of de bezoeker van het trefpunt wel alle inkomsten krijgt waar deze recht op heeft. Zij kan ook helpen bij vragen over bijvoorbeeld werk, de belastingvrije voet en toeslagen. Een afspraak maken is niet nodig, men is van harte welkom!

Datum

feb 28 2018

Tijd

10:00 - 12:00
Zaal 1

Locatie

Zaal 1
Categorie
Stimenz

Organisator

Stimenz