Stichting Present inloopspreekuren

Stichting Present wil een beweging op gang brengen in de samenleving waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present is een makelaar in sociale betrokkenheid en wil verbindingen leggen tussen mensen. Ons werk kenmerkt zich door uit te gaan van het aanbod van de groep vrijwilligers: wat willen zij graag doen voor een ander? Present matcht het aanbod met de vraag van een hulpontvanger.

Doel
We willen Elburg maken tot een plek waar mensen naar elkaar omzien, elkaar helpen. Dit doen we door groepen vrijwilligers te werven. Groepen collega’s, jeugdgroepen, gezinnen, vrienden, voetbalelftallen enzovoort. We vragen hen: Wat zou je de samenleving te bieden hebben en wanneer kun je tijd beschikbaar stellen? Door Present worden passende projecten georganiseerd waarbij mensen worden geholpen die onvoldoende middelen, netwerk of gezondheid hebben. Hierdoor krijgen vrijwilligers de kans om te ervaren hoe het is om je talenten in te zetten voor een ander. Dit zijn vaak hele waardevolle ervaringen!

Aanleiding
We leven in een samenleving waarin steeds meer mensen in een sociaal isolement leven en de overheid zich verder terugtrekt. De hulp van een groep zou voor veel mensen een grote doorbraak betekenen. Gelukkig blijkt dat veel mensen best bereid zijn iets voor een ander te doen. Present wil de brug slaan.

Activiteiten
We geven presentaties bij groepen vrijwilligers, bedrijven, organisaties, de gemeente, wijkcomités enzovoort. Dit doen we om vrijwilligers te werven, om financiële of natura ondersteuning te vragen en om ons netwerk te onderhouden en te verbreden. We organiseren projecten in samenwerking met een maatschappelijke organisatie en begeleiden de vrijwilligers van A tot Z.

Ambities
Nog meer omzien naar elkaar in Elburg. Burgers die graag iets voor een ander willen betekenen, maar niet weten hoe, weten Present te vinden. Met aandacht voor Present Elburg tegelijk ook aandacht voor de 57 plaatsen in Nederland waar we nog meer actief zijn!

Datum

apr 23 2024

Tijd

09:00 - 12:00

Locatie

Spreekkamer 3
Categorie
Stichting Present Elburg

Organisator

Stichting Present Elburg