WOC Taalkeuken

ELBURG – Taal en keuken samen in één woord, hoe zit dat? Worden er soms letters gebakken en zinnen gestoofd?
Inderdaad, dat is precies wat er gaat gebeuren in de taalkeuken. Het is een plek om letterlijk aan de slag te gaan met woorden hakken en zinnen bakken. Taal en koken worden met elkaar verbonden omdat koken verbroedert en je intussen ook met taal bezig bent door het met elkaar over recepten en heel veel andere dingen te hebben.|
De voedselbank levert verse producten voor de taalkeuken, de rest wordt aangeschaft bij de lokale supermarkt. De deelnemers beslissen wat er gemaakt wordt en gaan dat samen maken. Alle handelingen worden opgeschreven en gefotografeerd. Na afloop van iedere kooksessie wordt het resultaat gezamenlijk opgegeten. Het allerlekkerste en allerleukste is het toetje. Dat wordt namelijk een zelfgemaakt boek waarin de gemaakte recepten verschijnen, compleet met foto’s en zelfgeschreven verhalen van de deelnemers.
De taalkeuken gaat bij voldoende opgave eind januari van start. Er wordt elke vrijdag gekookt of geschreven van 09.30 tot plusminus 12.30 uur. Kosten voor deelname: 25 euro voor het hele traject (15 vrijdagen) U kunt zich opgeven bij het Taalpunt in de bibliotheek in Elburg: taalpuntelburg@bibliotheeknoordveluwe.nl of even bellen met het Taalpunt: 06-57532386.
De taalkeuken is speciaal bedoeld voor mensen die hun schriftelijke taalvaardigheid willen verbeteren, nadrukkelijk ook voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben. Kent of weet u iemand voor wie dit bericht te moeilijk is om te lezen maar het toch een hele leuke en nuttige activiteit is? Vertel over de taalkeuken en maak hen enthousiast.
Bent u handig met taal, koken fotograferen of een boek opmaken en lijkt het u leuk om als vrijwillig begeleider aan dit project mee te werken? Neem voor meer informatie contact op met het Taalpunt of St. Wiel (0525-681212)

Datum

dec 10 2021

Tijd

09:00 - 12:00
Plein

Locatie

Plein
Wiel

Organisator

Wiel
Website
http://www.wiel.nl