Op maandag 12 november organiseert het Alzheimer Trefpunt een avond over het ond…


Op maandag 12 november organiseert het Alzheimer Trefpunt een avond over het onderwerp “Reminiscentie”.

Als uw naaste alzheimer heeft, is het belangrijk om samen herinneringen op te blijven halen. Behalve dat dit een fijn moment is voor u samen, kunnen herinneringen uw naaste opvrolijken en activeren. Hoe kunt u herinneringen ophalen?

Vaak kunnen mensen met dementie niet zo goed onthouden wat kort geleden is gebeurd. Dit voelt heel vervelend. Herinneringen uit de jeugdtijd kan men beter ophalen en dit voelt dan als een verademing. Reminiscentie is een manier om de identiteit van een persoon met dementie te bewaren. Door verhalen over zijn leven te vertellen, wordt de betrokkene met dementie zich weer bewust van wie hij is, van zijn ervaringen en zijn prestaties. Dit draagt bij aan een verbetering in het gevoel van eigenwaarde.

Tijdens deze avond krijgt u praktische tips aangereikt en is er veel ruimte om juist ook de persoon met dementie zelf mee te nemen. Aan de hand van tafels met voorwerpen van vroeger, kunt u kijken en luisteren naar, voelen, ruiken, proeven en ruiken aan ‘vroeger’. Een oud wasbord, snoepgoed, boenwas, een platenspeler en nog veel meer voorwerpen mag u herontdekken. Neemt u zelf ook een voorwerp mee dat u dierbaar is en herinneringen oproept?

Op maandag 12 november staat om 19.00 uur de koffie klaar in ’t Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg. Om 19.30 uur start de avond. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting WIEL 0525-681212.

Facebook link