Op het “Plein” is een beperkte ruimte voor een expositie. In de gangen zijn ook een aantal plaatsen om kunst te tonen.

Op dit moment is, vanaf dinsdag 9 januari,  een kleine tentoonstelling te zien  van Jan Laanstra met als thema : “Elementen in beweging”, waarover Jan Laanstra het volgende schrijft:

AARDE – WATER – WIND – VUUR

Als de elementen aarde, water, wind en vuur in beweging komen, trekken ze mijn  aandacht. Ik vind het indrukwekkend, ook ben ik sprakeloos. En als het vlakbij komt, of je zit er middenin, is het soms beangstigend.

De bedoeling van de schilderijen is, dat verf en kleur de kracht en het karakter van de elementen uibeelden. Het beeld moet een gevoel oproepen en ruimte bieden voor de fantasie, ook voor de kijker. Ik werk graag op groot formaat, om ruimte te hebben en me vrij te voelen. Dan voel ik mij in mijn ‘element’.

Door de manier van schilderen, in grote en kleine gebaren, ontstaan de vormen, vlakken en lijnen die verwijzen naar wat er is en gebeurt.

De elementen staan niet op zichzelf. Ze hebben voor mij een betekenis.

In de Bijbel komen de elementen op allerlei manieren voor als God van zich laat horen. In Genesis (= wording) bij de schepping van de aarde maakt Hij orde in de chaos van de elementen. Zij zijn soms een teken voor de aanwezigheid van God. Zo leidt Hij Israël in wolk en vuur. Hij heerst over de elementen en zet ze soms in om zijn macht en majesteit te tonen. Zo verlost de Almachtige de gezalfde koning David van zijn vijanden. (Psalm 18)

 

De schilderijen zijn gemaakt met  acrylverf en geplakt op mdf-plaat; in 2016 en 2017.

Het groot formaat is geschikt om in grote publieks- en bedrijfsruimten te hangen.

 

Te koop: €350,00 per stuk. Bij aankoop van meerdere is er korting.

Te leen: voor een bepaald bedrag en periode, los of als serie.

Jan Laanstra

 

 

Heeft u ook belangstelling om te exposeren, dan kunt u contact met ons opnemen.